Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08 17:24 - Здравейте, Уважаеми съблогъри!
Автор: tonsun Категория: Лични дневници   
Прочетен: 355 Коментари: 51 Гласове:
18

Последна промяна: 14.08 17:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 (hi)

От четири месеца споделям вашата компания и от ден на ден ми става все по-трудно да понасям миризливата кочина, в която сте превърнали това дарено ви от прозорливи и оправни с технологиите и нет-пазарите люде, китно местенце..

Събрани различни по възраст, пол, възпитание, образование, интелект, социален и пр. статус, "биологични" единици "блогарстват" /я да създам и аз едно ново слово  в и без това населеният ни с чуждици и изкеливещени слова език!!!/ с размах, патос,въодушевление; словоблудстват и дерибействат над езика ни; над страна ни; над интелекта и душевността ни; над чувствата и разума ни; над нравите, добродетелите и традициите ни...

Чета постовете и се халосвам по челото.. чий е този разум родил поредната простотия; поредната интрига; поредната злобна и отнемаща човешкото достойнство реплика...
Крайно време е да се огледате и да забележите, че помията, която изливате напосоки... всъщност се връща срещу вас и ви облива целите; и ви омаскарява; и отнема от лавровите ви венци /с които се опитвате да се представите пред останалите/ листи и клонки.. направо унищожавате храстите и дърветата, които сте съграждали с годините!!!

Не мога да приема, че Поети и Поетеси, които ваят приказен свят от чувства, емоции и страст са способни да бълват кални реки от гняз и смрад срещу себеподобните си...
Нима не ви стигат ударите от Съдбата и Живота, които всекидневно ни напомнят колко сме малки и уязвими, а продължавате да се дърляте като махленски клюкарки и хамали от пиацата???
Нима, за вас е по-ценно, да си вадите кирливите ризи и да си го "начуквате" ежедневно, вместо да погледнете към младите, към прохождащите..; да им подадете ръка, да им оставите един прекрасен поетичен свят, а не смрадлив гириз, от който прилошава на всеки здравомислещ и нормален човек?!?Ами вие, Политикани!!!
Всички вие, които сте на ТИ с политиката и положението на Света, Вселената, и в частност на клетата ни държавица!!!
Всички вие, които водите тия измислени войни помежду си... толкова смешни и идиотски, че ...търся, но не мога да намеря подходящите думи, за да ви накарам да разберете, че вие просто сте КУЧЕТАТА, които лаят, докато КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ,...
ВЪРВИ!...
ВЪРВИ си Кервана,бе, ХОРА!
Независимо от вашите тълкувания, бръщолевения, пенявчения и прочие изстъпления, които обаче ме карат да се замислям и да се тревожа...
Добре ли сте?!?
Случайно да имате нужда от Психолог, Психиатър или... най-малкото от Сексолог?!?

Нали не сте толкова ТЪПИ, та да си мислите, че ще можете да промените с разни "сложнодумия" и "сложномислия", които демонстрирате, човешките ми възгледи, политическите ми убеждения, хуманистичните ми ценности, религиозните ми разбирания, личностните ми приоритети и цели...
МОИТЕ  и на ТЕЗИ, КОИТО ВИ ЧЕТАТ!!! ...
с вашите "умотворения" и най-вече, с нецензурния ви; парадиращ за интелект, но доказващ потомствена селяндурщина с порядъчна доза снобизъм и егоцентризъм стил???
Нали не смятате, че наклон на ... Живота ми, на Стила ми, на Личността ми!!! не могат да бъдат хора, които не са тук и сега в БЪЛГАРИЯ;
не се борят наравно с мен и семейството ми в Страната ни за Хляба;
за спазването на Задълженията и Правата ни;
които не Раждат и не Умират ТУК!!!
Като всички нас, които не сме избягали...
Които въпреки ВСИЧКО и ВСИЧКИ,...
ЖИВЕЯТ,..
ОЦЕЛЯВАТ,...
ПРАВЯТ ЧУДЕСА ОТ ХРАБРОСТ И КРАСОТА...
с малките си възможности, но с ГОЛЕМИТЕ СИ СЪРЦА И ВЯРА, с родолюбието си и с несломимия си Българки Дух!
И най-важното!!!
Спрете да се правите на ГОЛЕМИТЕ РАЗБИРАЧИ!!!
Ако сте такива, каквото правите тук, а не сте някъде, където можете да помогнете за оправянето на страната ни ...във всяко едно отношение?
Много е лесно да се коментира и да се дават съвети от страни.
Само че "мисловни пенкилери" не са ни нужни. Нужни са ни експерти, които знаят и могат да се справят с реалните проблеми, а не "кухи лейкти" които дрънкат безспир и даже не се усещат, че кънтят на "изкуфяло"!!!

Хора!!!
Спрете се!!!
Вгледайте се първо в себе си!!!
И си дайте сметка в какво сте се превърнали...
А след това, ако все още имате очи и не ви е срам от това, което сте видяли.. 

..Ами внимавайте как ще продължите по нататък тук и с нас.. 

Защото тъпи номера от селски вечеринки не приемаме и ... просто няма да се наслаждавате на вниманието на останалите съблогъри ;)

И.. Не се изживявайте като...

Апологети
Благородни
Божествени
Велики
Гениални
Добродетелни
Добри
Идейни
Красиви
Комбинативни
Лъчезарни
Милозливи
Неповторими
Оправни
Почитани
Разумни
Състрадателни
Талантливи
Уважавани
Фантастични
Харизматични
Ценни
Чувствени
Шармантни
Щедри
Юначни
Ярки...
... .............................

По отношението на хората към вас, ще разберете точно какво представлявате!

А доброто отношение не се подарява...

Трябва да си го спечелите..

С подобаващо отношение към всички тук!


ПП: Поста е без модерация. 
Всеки, който има мнение, може да го сподели с всички останали.
Но!!!
По начина по който споделяте мнението си ще проличи...
Какви хора сте!
Какъв е умствения ви капацитет!!
и..
Как ще се отнасят останалите с вас!!!

Блогувайте, без да се правите на велики, защото вместо уважение и респект печелите Недоумение, Неодобрение /дори и не показано пряко!!!/ и Съжаление!


ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ, УВАЖАЕМИ СЪБЛОГЪРИ! 

Надявам се, че Невиждащите очи, не са Вашите!!!


 
Гласувай:
20
2Следващ постинг
Предишен постинг

1. misteriavechna - https://youtu.be/B_3TlrZLpQ0
14.08 17:56
Някак си, всеки се опитва да си качи топките по-високо на стената и в крайна сметка, руши къщичката.
цитирай
2. getmans1 - Че да попитам, ТонСън ДонСън, след ...
14.08 17:57
Че да попитам, ТонСън ДонСън, след това гръмовно „Ами вие, Политикани!!!" от какво точно трябва да се поуча, че то клише след клише ... то, и за поетите същото.
цитирай
3. tonsun - https://www.youtube.com/watch?v=6amRqbEj4rs ;)
14.08 18:10
misteriavechna написа:
Някак си, всеки се опитва да си качи топките по-високо на стената и в крайна сметка, руши къщичката.


Мисти! (handshake) Разбрала си "гениалната ми мисла";)
Допълвам музикалният ти фон подобаващо! :)))))))))))))
цитирай
4. radostinalassa - Поезия не чета, някои стихове са като ребуси за мене
14.08 18:10
А поезията не трябва да е такава.
Редно е да се разяснява геополитиката, особено когато се изкривява целенасочено от русофобите, които са малцинство в България.
цитирай
5. morskipesni - Блогът е като абстрактен образ на държавицата/народеца.
14.08 18:20
Преди 13 г. се сбогувах с Родината, превърната в кочина. Блога напуснах около 5 г. по-късно. То е ясно накъде отива всичко, какво е "качеството", каква е "лекторията", какви са "критериите".
цитирай
6. tonsun - Че да попитам, ТонСън ДонСън, след ...
14.08 18:25
getmans1 написа:
Че да попитам, ТонСън ДонСън, след това гръмовно „Ами вие, Политикани!!!" от какво точно трябва да се поуча, че то клише след клише ... то, и за поетите същото.


getmans1 (handshake) Като четеш постоянните постове на Постоянните ровещи в политическото блато потребители, да си намерил поне едно разумно политическо решение, родено от тях?!? Да си видял да са дали някакво конкретно решение на определен политически или...какъвто и да е наболял проблем?!? Нещо пръкнало се на ползу роду и родину да си забелязал???
Щото аз не.. Само плювки, псувни и изхвърляния.
А най ме дразнят хора, които са Капацитети по всички въпроси... от борбата с п@@@@а въшка и особеностите на размножаването й, през фрустрацията на политическия секси позициониран франкенщайн и достигнем до особеностите на ядрения синтез при поредната политическа конфигурация, от типа .. Ние ще ви "оправим", докато оправяме себе си ;)
Дрънкам разбира се, идиотщини, като ония, които четете ежедневно в постовете публикувани от редица потребители, които смазват с енциклопедичността на идиотските си изяви.
Достатъчно си наблюдателен и интелигентен, за да продължа нататък.. (bow)


цитирай
7. tonsun - А поезията не трябва да е такава. ...
14.08 18:36
radostinalassa написа:
А поезията не трябва да е такава.
Редно е да се разяснява геополитиката, особено когато се изкривява целенасочено от русофобите, които са малцинство в България.


radostinalassa (handshake) Точно стиховете-ребуси казват най-много. Те развиват фантазията на човек, рисува пред него страни и красиви неща, които той преработва през своите чувства, емоции, ..страсти... :)
И те съветвам най-приятелски да прочетеш някое от "странните" стихотворения на misteriavechna, sofisofi, valdor1355, toti55, valeska... /да не изброявам всички, че няма да ми стигне мястото/... и може би тогава, същността ти ще установи , че геополитиката , колкото и да се опитвате да я разяснявате и формулирате, нейните $строители и архитекти$, винаги ще са на няколко преки пред вас, тълкувателите й! :)
/Вместо кавички"" в последното изречение употребих знака $...надявам се идеята ми е достатъчно ясна! :)/


цитирай
8. tonsun - Преди 13 г. се сбогувах с Родината, ...
14.08 18:47
morskipesni написа:
Преди 13 г. се сбогувах с Родината, превърната в кочина. Блога напуснах около 5 г. по-късно. То е ясно накъде отива всичко, какво е "качеството", каква е "лекторията", какви са "критериите".


morskipesni (handshake) Да започнем от там, че Всичко е подчинено на правила и закони. Нищо във Всемира не може да съществува, ако не спазва определените му от Хаоса закономерности, правила и пр...
Блога е една малка единичка, която показва, че когато няма ясно регламентирани правила, определящи нормите на общуване между различни хора; и точно регламентирани санкции, които възпират нарушителите на тези правила.. добре замислената идея се превръща в ... резултата го виждаш сам.
Никоя държава, нация, народ, общност, няма да просъществува, ако няма ясно регламентирани Правила и Закони за ВСИЧКИ!!! /подчертавам го много дебело това ВСИЧКИ!!!/ и съответните рестрикции за неспазващите ги.
А това, че позволихме да обърнем Демокрацията в пълна Анархия и да припознаем Свободата, като СЛободия.... това само говори за нивото ни като нация, за образованието и възпитанието ни и най-вече за самосъзнанието ни!! :)


цитирай
9. misteriavechna - Тъй, де съвсем на място :)) мечтата за голями топки обръща тока на народа ;р)))))
14.08 18:50
tonsun написа:
misteriavechna написа:
Някак си, всеки се опитва да си качи топките по-високо на стената и в крайна сметка, руши къщичката.


Мисти! (handshake) Разбрала си "гениалната ми мисла";)
Допълвам музикалният ти фон подобаващо! :)))))))))))))

цитирай
10. apostapostoloff - Бах ти и фермана!
14.08 19:00
И нищо не му се разбира. Нейсе, запуши го.
цитирай
11. morskipesni - Когато попиташ немеца какво е "демокрация"..
14.08 19:09
.. ето, момент на изненада- ДА!- немецът твърдо и без да се замисли, отговаря: " установен, еднакъв за всички законов РЕД!". На блогова почва това следва да означава горе-долу следното: всеки има право да споделя, БЕЗ ДА ПРЕЧИ да се коментира върху написаното (не желаел и т.н). Коментарите НЕ МОГАТ да се трият. Щом си "публична" личност, ще търпиш и ще се коригираш следващия път. Простаците трябва на секундата да бъдат обезглавявани от модератора- лишавани от право на постинг, а ако коментират идиотски- и от право на коментари.
цитирай
12. eva666 - върло лято,ваканция ,морее..жени..гларуси..а, тоз се натресъл тук/без пари, разб се..
14.08 19:20
кой си ти? и на кого..държиш тази Сказка ,с тези тъпо наредени..тротоарни лафчета,
и.. рошави песньовки за презРели рокаджийки ,и страстни празни кифли,
и куци путеси?
Мерси от такива, Байгън...поредните 00000000.. подобно теб..

имал бил..Сърце,Смелост и Борба.. Той бил в България? не бил избягал!?
Тишкоо,време е да отделиш 50лева за Психолог,или най добре сексолог..
Това е свободна Социална мрежа.Ред и Йерархия, ще налагаш първо..у вас..
до къде я докарахме..разни..анонимни паразитни елементи..
да ми говорят Императивноо!!!
...ще падна от стола..дайте..вода...и амоняк..
цитирай
13. tonsun - И нищо не му се разбира. Нейсе, за...
14.08 19:27
apostapostoloff написа:
И нищо не му се разбира. Нейсе, запуши го.


apostapostoloff (think)... Не мога да повярвам, че човек, отдаден на света на Литературата (bow), свят пълен с толкова сюжети, истории, поуки .., не разбира няколко не толкова оригинални мисли от някакъв си човечец, като мен :)
цитирай
14. tonsun - . . ето, момент на изненада- ДА!- ...
14.08 19:30
morskipesni написа:
.. ето, момент на изненада- ДА!- немецът твърдо и без да се замисли, отговаря: " установен, еднакъв за всички законов РЕД!". На блогова почва това следва да означава горе-долу следното: всеки има право да споделя, БЕЗ ДА ПРЕЧИ да се коментира върху написаното (не желаел и т.н). Коментарите НЕ МОГАТ да се трият. Щом си "публична" личност, ще търпиш и ще се коригираш следващия път. Простаците трябва на секундата да бъдат обезглавявани от модератора- лишавани от право на постинг, а ако коментират идиотски- и от право на коментари.


(handshake) Няма как да не се съглася с теб на 100% ! (bow)
цитирай
15. pavlen - Да бе, от четири месеца
14.08 19:31
от четири месеца е само тази твоя регистрация, "Тишо", а иначе кесиш в блога от бая години.
Примерно.....с регистрацията tikoev
цитирай
16. tikoev - Колко много мъка има по света! :)...
14.08 19:44
Колко много мъка има по света! :)))))))))))))
цитирай
17. tonsun - кой си ти? и на кого. . държиш тази ...
14.08 19:47
eva666 написа:
кой си ти? и на кого..държиш тази Сказка ,с тези тъпо наредени..тротоарни лафчета,
и.. рошави песньовки за презРели рокаджийки ,и страстни празни кифли,
и куци путеси?
Мерси от такива, Байгън...поредните 00000000.. подобно теб..

имал бил..Сърце,Смелост и Борба.. Той бил в България? не бил избягал!?
Тишкоо,време е да отделиш 50лева за Психолог,или най добре сексолог..
Това е свободна Социална мрежа.Ред и Йерархия, ще налагаш първо..у вас..
до къде я докарахме..разни..анонимни паразитни елементи..
да ми говорят Императивноо!!!
...ще падна от стола..дайте..вода...и амоняк..eva666 (wait) Благодаря, че нагледно демонстрираш това, против което пиша в поста. Така ми спестяваш усилията да давам примери, които изобщо не бива да служат за пример;)
Ред не налагам, защото ако аз налагах ред, няколко потребителя, които сте се взели много насериозно, щяхте много отдавна да сте извън блог-а с поне четвърт вековна забрана да припарвате до него ;)
За разлика от други, аз доста търпеливо прочитам до край епилептично разкъсаната ти и блуждаеща мисъл и отчитайки горещата вълна обхванала континента и размекваща мозъчното съдържание, снизходително и разбиращо няма да вляза в твоя стил и ще ти пожелая .. спокойна вечер.
Вълненията след определена възраст не са препоръчителни :).. освен ако не са свързани с як секс! ;)цитирай
18. tonsun - от четири месеца е само тази твоя ...
14.08 19:57
pavlen написа:
от четири месеца е само тази твоя регистрация, "Тишо", а иначе кесиш в блога от бая години.
Примерно.....с регистрацията tikoev


pavlen :) Мога само да изпитвам задоволство, че ме сравнявате с потребителя tikoev (bow). Поклона е за tikoev, а не за теб, който повтаряш глупотевините на Юлия.
цитирай
19. tonsun - Колко много мъка има по света! :)...
14.08 19:59
tikoev написа:
Колко много мъка има по света! :)))))))))))))


(handshake) Френд! (handshake)
Радвам се че си тук отново (handshake)
И още веднъж... Честит празник!
цитирай
20. tanyaivanova - аз само да се оплача от поетите и п...
14.08 20:05
аз само да се оплача от поетите и поетесите. Ако се опиташ да имаш нормални отношения с всеки един от тях, започват да те плюят че си предател и че си от другия отбор. Късам ги от подигравки ама не схващат. Ужас, сега ми лепят минуси само защото съм коментирала или гласувала за другия отбор. А аз като харесам стих гласувам или само положително или го отминавам без глас, ама разбира се те ми праскат минуси на поразия.
цитирай
21. tonsun - Някак си, всеки се опитва да си качи ...
14.08 20:06
misteriavechna написа:
tonsun написа:
misteriavechna написа:
Някак си, всеки се опитва да си качи топките по-високо на стената и в крайна сметка, руши къщичката.


Мисти! (handshake) Разбрала си "гениалната ми мисла";)
Допълвам музикалният ти фон подобаващо! :)))))))))))))Мисти, лошото е, че за големи топки се борят и тези на които Господ не им е отредил
такъв атрибут ;) И обикновено ги получават по друг начин:))))))))
Примери в блог-а колкото щеш ...
цитирай
22. tonsun - аз само да се оплача от поетите и п...
14.08 20:15
tanyaivanova написа:
аз само да се оплача от поетите и поетесите. Ако се опиташ да имаш нормални отношения с всеки един от тях, започват да те плюят че си предател и че си от другия отбор. Късам ги от подигравки ама не схващат. Ужас, сега ми лепят минуси само защото съм коментирала или гласувала за другия отбор. А аз като харесам стих гласувам или само положително или го отминавам без глас, ама разбира се те ми праскат минуси на поразия.tanyaivanova (handshake) Точно това имам пред вид... Някои от поетите са били и университетски преподаватели,по практика на текста, сиреч, как се пишат някои неща.. Нима е трудно да споделят практическия си опит с вас, по-младите....
Всеки, който е хванал молива и химикала и се е опитал да предаде чувствата, емоциите си, да покаже наяве душевността си, заслужава уважение и респект... и Вместо подигравки и минуси, една градивна критика и помощ, под формата на практически съвети ще бъде оценена от всички :)
цитирай
23. vesever - Привет, ТонсънОтдавна съм ра...
14.08 20:25
Привет, Тонсън
Отдавна съм разбрала, че няма как да променя злите и пошлите хора, те това са си избрали, това и ще ги постигне.
Аз си гледам своя красив и романтичен свят и общуването ми е с именно такива хора, а злите просто ги подминавам и игнорирам.
Кой каквото прави, на себе си го прави, може би някой ден ще го разберат.
Някога доста пишех в блога, после намерих друг начин да изявявам себе си - с фотографии. Забавлявам се и ми е много вдъхновяващо. Дори ми се иска да стана професионален фотограф.
Ще поживеем, ще видим...
Поздрави от мен и хубава вечер да имаш!
цитирай
24. tonsun - Привет, Тонсън Отдавна съм ра...
14.08 20:45
vesever написа:
Привет, Тонсън
Отдавна съм разбрала, че няма как да променя злите и пошлите хора, те това са си избрали, това и ще ги постигне.
Аз си гледам своя красив и романтичен свят и общуването ми е с именно такива хора, а злите просто ги подминавам и игнорирам.
Кой каквото прави, на себе си го прави, може би някой ден ще го разберат.
Някога доста пишех в блога, после намерих друг начин да изявявам себе си - с фотографии. Забавлявам се и ми е много вдъхновяващо. Дори ми се иска да стана професионален фотограф.
Ще поживеем, ще видим...
Поздрави от мен и хубава вечер да имаш!


vesever (handshake) Много е тъжно да гледаш ..големи хора, а се държат, като недорасляци... Знам, че всеки може да има кофти дни или ситуации и това да го кара да бъде язвителен, жлъчен, нетактичен...ама това да е non stop поведение... Отказвам да го приема.
А относно фотографията.. (mm) страхотно занимание . И аз съм й як фен :)
Хубава и уютна вечер и за теб и Благодаря! (hi)
цитирай
25. born - Драги колега,
14.08 21:20
Чудесно те разбирам в негодуванието ти към идиотщините на една немногобройна групичка от комплексирани дебили. Надявам се, че вече си наясно, че платформата не е основно за творци, а за избиване на комплекси чрез плюене по тези, които притежават дори мъничко способности. А в края на краищата с профилактична цел платформата дори и има известен, макар и некомерсиален смисъл. Тя дава известни възможности на болните да бъдат профилактирани чрез създаване в собственото им съзнание на някаква, макар и илюзорна значимост, независимо от категорията, в която се опитват да се изявяват. Мисля, че в това няма нищо осъдително - напротив- би подпомагнало и улеснило лечението им. Стига да имаш достатъчно здрави нерви да ги издържиш и приемеш като психично болни индивиди, каквито всъщност са. За селските идиоти трябва да се грижим, нали ?
ПП. Споко и приемай нещата с чувство за хумор. Селските идиоти ни веселят и разнообразяват сивото ни иначе ежедневие. Без тях ще бъде скучно...
цитирай
26. zzemela - Когато едно малоумно чучело гра...
14.08 21:41
Когато едно малоумно чучело графоман псува и нарича блогърки яловици, това гнусно лайно за тук ли е?
цитирай
27. zzemela - и тая графоманка ближе чучелото
14.08 21:41
tanyaivanova написа:
аз само да се оплача от поетите и поетесите. Ако се опиташ да имаш нормални отношения с всеки един от тях, започват да те плюят че си предател и че си от другия отбор. Късам ги от подигравки ама не схващат. Ужас, сега ми лепят минуси само защото съм коментирала или гласувала за другия отбор. А аз като харесам стих гласувам или само положително или го отминавам без глас, ама разбира се те ми праскат минуси на поразия.

цитирай
28. zzemela - И когато един друг идиот педал брани ...
14.08 21:43
И когато един друг идиот педал брани мръсното чучело, Гочо Панагюрски, тонсън, блогът е кочина. Защото лайното чу го направи такъв.
цитирай
29. tonsun - Чудесно те разбирам в негодуван...
14.08 22:09
born написа:
Чудесно те разбирам в негодуванието ти към идиотщините на една немногобройна групичка от комплексирани дебили. Надявам се, че вече си наясно, че платформата не е основно за творци, а за избиване на комплекси чрез плюене по тези, които притежават дори мъничко способности. А в края на краищата с профилактична цел платформата дори и има известен, макар и некомерсиален смисъл. Тя дава известни възможности на болните да бъдат профилактирани чрез създаване в собственото им съзнание на някаква, макар и илюзорна значимост, независимо от категорията, в която се опитват да се изявяват. Мисля, че в това няма нищо осъдително - напротив- би подпомагнало и улеснило лечението им. Стига да имаш достатъчно здрави нерви да ги издържиш и приемеш като психично болни индивиди, каквито всъщност са. За селските идиоти трябва да се грижим, нали ?
ПП. Споко и приемай нещата с чувство за хумор. Селските идиоти ни веселят и разнообразяват сивото ни иначе ежедневие. Без тях ще бъде скучно...


born (handshake) Идеята ти за хумора е много добра, но за някои си трЕбЕ разобличаваща сатира, яка ирония, здрав сарказъм... Или едно обикновенно "отвяване" ;)
Хубава вечер (hi)
цитирай
30. tonsun - Когато едно малоумно чучело гра...
14.08 22:15
анонимен написа:
Когато едно малоумно чучело графоман псува и нарича блогърки яловици, това гнусно лайно за тук ли е?


zzemela, излизащ, като анонимен.. Хубаво е да прочетеш поста преди да го коментираш и най-вече да вникнеш в това, което пиша..
Мисля, че по този начин отговарям и на другите ти два коментара.


цитирай
31. lexparsy - Поздравления за написаното tonsun
14.08 22:30
Много добре си изразил отношенията в това, което би било трябвало да е Блог за споделяне!
И аз от две години съм се мъчил да правя и морален и психологически и социален и даже конспиративен анализ на това „общество“, но и много други хора поне от десет години.
И се оказва че тази „стратегия“ няколко мултиплицирани човека, явно подкрепяни и от модераторите да обиждат и да гонят, точно най вдъхновено пишещите тук е Инвестиция на собствениците на блога!
Аз лично стигнах до извода, че и те, и програмистите имат характеристики на някакви неземности, които май вече и планетата ни обладават :-)))
   Лекс

П. Не четох коментарите, защото все едно съм ги чел, съм в добро настроение :-)
И аз и останалите по-интелигентни да пишат тук, стигнахме до извода че най доброто решение е да не им се обръща внимание, защото още повече се разлайват и после си хабят батериите на вибраторите брат :-)))
Иначе се кротват малко, и сигурно ходят да кряскат в парка и по детските площадки... Аз вчера така установих :-)))
цитирай
32. getmans1 - Гледай, гледай ти, тук станало и...
14.08 22:36
Гледай, гледай ти, тук станало интересно ... мнооого интересно ... а, аз се бях притеснил, че много рязко съм коментирал ... най-ми хареса за сега единомислието с дедо РОДЕН ... с радост ще проследя така добре подбраната дискусия, може и да науча още нещо поучително.
цитирай
33. zax - Право в десятката. Тук е като на м...
14.08 22:51
Право в десятката. Тук е като на махленска седянка, каквото и да става си остава в нея. Всъщност е и пример как напълно непознати хора се "сближават" до толкова че започват да пренебрегват елементарни правила и норми забравяйки че голата демонстрация на липса на чувство за само съхранение не прави герой от глупака. :)
Но пък съм забелязал че освен галошите на седянката има и други които наминават, по прочитат и без да коментират след време въплътяват в реалността нечии идеи, мнения и мисли казани на глас.
цитирай
34. tonsun - https://www.youtube.com/watch?v=Mzzc0dO3rd0
14.08 23:27
lexparsy написа:
Много добре си изразил отношенията в това, което би било трябвало да е Блог за споделяне!
И аз от две години съм се мъчил да правя и морален и психологически и социален и даже конспиративен анализ на това „общество“, но и много други хора поне от десет години.
И се оказва че тази „стратегия“ няколко мултиплицирани човека, явно подкрепяни и от модераторите да обиждат и да гонят, точно най вдъхновено пишещите тук е Инвестиция на собствениците на блога!
Аз лично стигнах до извода, че и те, и програмистите имат характеристики на някакви неземности, които май вече и планетата ни обладават :-)))
   Лекс

П. Не четох коментарите, защото все едно съм ги чел, съм в добро настроение :-)
И аз и останалите по-интелигентни да пишат тук, стигнахме до извода че най доброто решение е да не им се обръща внимание, защото още повече се разлайват и после си хабят батериите на вибраторите брат :-)))
Иначе се кротват малко, и сигурно ходят да кряскат в парка и по детските площадки... Аз вчера така установих :-)))


Лекс, това е една група, която май вече не съществува. Двама от членовете и доколкото знам, заминаха в щатите .. Готин стил, леко напомнящ ми Nickelback...
Групата е родно MADE IN...
Та лайтмотивът в тази песен е .. What A Shame!!!
Много хора ме посъветваха да не обръщам внимание...
А в мен издайнически звучеше едно... Защо??? толкова ме е Срам!?! ... от поведението на хора, които претендират за стил, изисканост, интелект, знания, можене...
What A Shame???
Готина вечер (hi)
цитирай
35. tonsun - Гледай, гледай ти, тук станало и...
14.08 23:48
getmans1 написа:
Гледай, гледай ти, тук станало интересно ... мнооого интересно ... а, аз се бях притеснил, че много рязко съм коментирал ... най-ми хареса за сега единомислието с дедо РОДЕН ... с радост ще проследя така добре подбраната дискусия, може и да науча още нещо поучително.


getmans1 :), Тук може да се изпишат хиляди умнотии, както и хиляди простотии, но аз ще ти цитирам мой близък, който казваше... Всеки си шета на акъла ;)
С този пост ми се искаше всеки да се позамисли, че битките които водим в реалността от всякакъв род и калибър, са ни напълно достатъчни, за да пренасяме оръжията и тук и да сговняваме взаимно настроението си; че обидите, нападките и цинизмите, не ни карат да изглеждаме Heroes в очите на останалите..
Хубава вечер(hi)
цитирай
36. tonsun - Право в десятката. Тук е като на м...
15.08 00:02
zax написа:
Право в десятката. Тук е като на махленска седянка, каквото и да става си остава в нея. Всъщност е и пример как напълно непознати хора се "сближават" до толкова че започват да пренебрегват елементарни правила и норми забравяйки че голата демонстрация на липса на чувство за само съхранение не прави герой от глупака. :)
Но пък съм забелязал че освен галошите на седянката има и други които наминават, по прочитат и без да коментират след време въплътяват в реалността нечии идеи, мнения и мисли казани на глас.


zax (handshake) Обикновено на седянка се върши някаква работа. Как мислиш, дали на тая седянка се свърши нещо полезно или... "Като ми пееш, Пенке ле, кой ли ми те слуша"?
Иначе.. доста преминаха през поста. Хубаво ще бъде не само да преминат и попрочетат, но и да помислят... :)
Успешен нов ден! (hi)
цитирай
37. wonder - Най-хубавото в блога и като ефект от ...
15.08 07:25
Най-хубавото в блога и като ефект от споделеното ти по-горе, е чудесният факт, че тук се появяват прекрасни и чисти хора като теб, които са вид катарзис и осветляване на мрака. ;)))
Черпя те с подобни мои съждения от моя воински период със 7-годишна давност. ;)))

http://wonder/izkustvo/2012/04/18/blogyt-in-brevi-ili-punicheskite-voini-za-kokoshi-iaica.941918?reply=3762481
цитирай
38. valeska - ...
15.08 07:58
Понякога не осъзнаваме колко сме щастливи, дори само заради това, че сме здрави... В блог.бг има болни хора, главата не ги слуша, както казват старите хора. Ако тук не се наложат строги правила, те ще продължават със своите налудности. Каквото и да пишем, няма да има смисъл. Аз и затова архивирах постовете, посветени на тях.
цитирай
39. vesever - Така е, Тонсън, поведението на т...
15.08 11:28
Така е, Тонсън, поведението на такива е неприемливо и ненормално, и Валеска право казва, че са болни хора. Има си психиатри, психолози за такива...но някои състояния явно нямат лечение.
В началото и аз се фрапирах от ненормалните индивиди, ала сетне си дадох сметка, че в света има всякакви хора, вкл. душевно болни, както и в блога ги има.

Повечето блогери им се връзват, че и им се обясняват, а така се нахъсват демоните им. аз открих, че един прост игнор решава проблема. Ако всички блогери ги игнорират, ще увиснат, няма с кого да се дракат и да си изливат помиите.
Но за по-остри мерки, да, бан по айпи може би би свършил работа, защото лудостта им ги заваля, правят профил след профил. Или опция за блокиране, за да не досаждат на номалните блогъри, също не е лоша идея...
Ако се събере критична маса блогери, които да излязат с такива искания към админите, аз съм с вас.
случвало се е заради приятели и аз да поемам инициатива, ако и да съм си изградила своето местенце и съм си създала защита. )))

цитирай
40. tonsun - Най-хубавото в блога и като ефект от ...
15.08 13:58
wonder написа:
Най-хубавото в блога и като ефект от споделеното ти по-горе, е чудесният факт, че тук се появяват прекрасни и чисти хора като теб, които са вид катарзис и осветляване на мрака. ;)))
Черпя те с подобни мои съждения от моя воински период със 7-годишна давност. ;)))

http://wonder/izkustvo/2012/04/18/blogyt-in-brevi-ili-punicheskite-voini-za-kokoshi-iaica.941918?reply=3762481wonder (hi) Благодаря за доброто отношение..
Обикновен, средноинтелигентен човек съм, със своите тресчици, трески, дори "чекори" за дялане. И мен ме "наскачат дяволите" от време на време и аз "буча и треща"... като всеки един от вас. Но се опитвам да запазвам що годе добър тон в общуването си с непознати, защото те не са ми виновни за моите собствени настроения..
Нямам намерения да рекламирам "розови облаци и сладки думи, облети с мед и масло" ...Само че преди някой да пищи и да се жалва от грозни реплики и смрадливи изказвания, да се обърне назад и да прочете собствените си коментари по отношение на репликиращия..
Старите хора казват... Каквото повикало, туй се отзовало.
Но в крайна сметка се оказва, че това е война.. Безмислена и идиотска, без никакви победители..само ранени и кървящи..цитирай
41. tonsun - https://www.youtube.com/watch?v=qFJFonWfBBM
15.08 14:10
valeska написа:
Понякога не осъзнаваме колко сме щастливи, дори само заради това, че сме здрави... В блог.бг има болни хора, главата не ги слуша, както казват старите хора. Ако тук не се наложат строги правила, те ще продължават със своите налудности. Каквото и да пишем, няма да има смисъл. Аз и затова архивирах постовете, посветени на тях.


Вал! (hi) Да оставим на страна тези, чийто гюлета се не побират в черепчетата им и дрънкат, като ... Hells Bells ;)
Но погледнете, който и да е пост без модерация и ще се начетете на толкова клозетни епитети и сравнения, осмърдяващи поста и хората, които коментират, че човек може да се задуши от тази словесна смрад... За тях говоря.. Те искам да се погледнат и да се озаптят, защото не стават по-интелигентни, по-разбираеми, по-силни... Могат единствено да накарат хората да се отдръпнат /интелигентните и възпитаните/ или да получат в ответ поредната кофа помия... И всичко се завърта в една миризлива безкрайност , без какъвто и да е смисъл... Защото на края никой не си спомня какво е дало началото на поредния кален и гнъсен поток ..
цитирай
42. tonsun - Така е, Тонсън, поведението на т...
15.08 14:21
vesever написа:
Така е, Тонсън, поведението на такива е неприемливо и ненормално, и Валеска право казва, че са болни хора. Има си психиатри, психолози за такива...но някои състояния явно нямат лечение.
В началото и аз се фрапирах от ненормалните индивиди, ала сетне си дадох сметка, че в света има всякакви хора, вкл. душевно болни, както и в блога ги има.

Повечето блогери им се връзват, че и им се обясняват, а така се нахъсват демоните им. аз открих, че един прост игнор решава проблема. Ако всички блогери ги игнорират, ще увиснат, няма с кого да се дракат и да си изливат помиите.
Но за по-остри мерки, да, бан по айпи може би би свършил работа, защото лудостта им ги заваля, правят профил след профил. Или опция за блокиране, за да не досаждат на номалните блогъри, също не е лоша идея...
Ако се събере критична маса блогери, които да излязат с такива искания към админите, аз съм с вас.
случвало се е заради приятели и аз да поемам инициатива, ако и да съм си изградила своето местенце и съм си създала защита. )))vesever(hi) :)
Не вярвам администрацията на блог-а да не знае какво става тук, както и да не са и известни методите за справяне с подобни индивиди.. Но да не забравяме, че ние сме само гости тук и като такива трябва да спазваме правилата на този "дом". Лоши-добри... такива са. Да се надяваме, че някой все пак ще ги попрегледа и попреработи, така, че да се възвърне Добрият тон на Общуване между ,все пак надявам се, интелигентни индивиди..
цитирай
43. valdor1355 - Тонсън, твоят блог си е твоята пе...
15.08 14:28
Тонсън, твоят блог си е твоята персонална територия, в която ти можеш да споделяш своите представи. Хейтърите също. :)))))))) Аз също недоумявах как е възможно "поети" да тролят, но ако се погледне в историите на писателите, дори ще дам пример Елин Пелин- Йовков, винаги е имало конкуренция и вражди в тези среди.... Та радвай се на глъчката. Или може би това е в способностите само на Котките. :))))))))
П.п: Често съм подкрепяла стратегията на Веси, която е намерила своята точка на комфорт тук. А аз ще добавя, че не може всички да ни харесват, така както и ние не харесваме всички.
Поздрави.
цитирай
44. tonsun - Тонсън, твоят блог си е твоята пе...
15.08 14:57
valdor1355 написа:
Тонсън, твоят блог си е твоята персонална територия, в която ти можеш да споделяш своите представи. Хейтърите също. :)))))))) Аз също недоумявах как е възможно "поети" да тролят, но ако се погледне в историите на писателите, дори ще дам пример Елин Пелин- Йовков, винаги е имало конкуренция и вражди в тези среди.... Та радвай се на глъчката. Или може би това е в способностите само на Котките. :))))))))
П.п: Често съм подкрепяла стратегията на Веси, която е намерила своята точка на комфорт тук. А аз ще добавя, че не може всички да ни харесват, така както и ние не харесваме всички.
Поздрави.


valdor1355(hi) Опростачването е нещото, което ни съсипва като нация. Да си тъп, нахален, агресивен, циничен и отявлен Простак, да си нагъл и безочлив, е вече убеждение че е особено престижно. А да запълваш с агресивност празното пространство в главата си, става национален спорт
Когато абсолютно съзнателно човек избира да бъде Простак, това ми идва в повече.. А когато Простакът започне и да поучава, да раздава непоискани съвети, да изказва мнения, нетърпящи никакви възражения; да дава наклони на ...туй или онуй; когато се окаже, че е най-големият "Разбирач" от всичко, а останалите са лузъри... !!!
Е това вече ме вади из обувките! (devil)
А иначе... знаеш ли какъв тих и благ човечец съм! (angel)
;):)))))))))))))))
цитирай
45. lexparsy - Като прочетох Валдор, се предиз...
15.08 21:59
Като прочетох Валдор, се предизвиках пак за една резолюция... :-)
Тука не става на въпрос дали кучетата се забавляват да си контактуват с котките, а те да им се подиграват, и да си купонясват страхотно....!
Става въпрос за КОЧИНАТА братя и сестри, която е така организирана, че да присъстват и прасета и маймуни и... цяла менажерия, неконтролируема от „домакина“, който се наслаждава на купона вместо да „Инвестира“ в това различните Жуотни да си контактуват разделно, а някой плъхове, зли маймуни и подивели кучета да си ги пусне на свобода в „джунглата“ да си оцеляват за собствена сметка... :-()()()
Сетих се че и това се опитах безпомощно да осмея, пак зле неразбрано с един постингова блогАнаиза „В дядо Блоговия двор“ (19.01.2018)
Лекс

П. Та пак се сетих че цитирания осмиващ постинг за сега е оценен 20 на 23 (-3) за Хейтърите... И това е показателно как в „Блога ни споделителен“ кой ПО-ПО-НАЙ силен Пишещите и Споделящите, или няколкото Допуснатите и мултиплицирани Жуотни, маскирани на човеци?!
Разпознайте си ги от списъка :-()()()
цитирай
46. tonsun - Като прочетох Валдор, се предиз...
15.08 23:04
lexparsy написа:
Като прочетох Валдор, се предизвиках пак за една резолюция... :-)
Тука не става на въпрос дали кучетата се забавляват да си контактуват с котките, а те да им се подиграват, и да си купонясват страхотно....!
Става въпрос за КОЧИНАТА братя и сестри, която е така организирана, че да присъстват и прасета и маймуни и... цяла менажерия, неконтролируема от „домакина“, който се наслаждава на купона вместо да „Инвестира“ в това различните Жуотни да си контактуват разделно, а някой плъхове, зли маймуни и подивели кучета да си ги пусне на свобода в „джунглата“ да си оцеляват за собствена сметка... :-()()()
Сетих се че и това се опитах безпомощно да осмея, пак зле неразбрано с един постингова блогАнаиза „В дядо Блоговия двор“ (19.01.2018)
Лекс

П. Та пак се сетих че цитирания осмиващ постинг за сега е оценен 20 на 23 (-3) за Хейтърите... И това е показателно как в „Блога ни споделителен“ кой ПО-ПО-НАЙ силен Пишещите и Споделящите, или няколкото Допуснатите и мултиплицирани Жуотни, маскирани на човеци?!
Разпознайте си ги от списъка :-()()()Лекс (handshake) Дадох своя принос към блоговата поема, като преди това се позабавлявах добре. :)))))
Защо хората се страхуват да откриват сами своите недостатъци? Не знаят ли, че иронизирайки сами себе си, надсмивайки се над слабостите си.. не стават по-слаби и уязвими, а порастват и добиват устойчивост и една усмихната страховита чаровност, която може с лекота да постави на мястото й всяка квакаща, църкаща, мрънкяща, хапеща, пакостлива, гнусна, и пр... гад?!?
цитирай
47. zax - Да де. Но поставяйки се над себе си за ...
15.08 23:39
Да де. Но поставяйки се над себе си за да се присмееш на първо ниво се радваш че си превъзмогнал себе си. На второ - се усещаш по-извисен /някои дори се самообожествяват/
На трето, започват да усещат самотата.
Четвърто - че са само частица от вселената и пълното безмислие на предшестващите нива.
То - къде е на Киро кирията, ако се стреми да поумнее вместо само щуро вред да си умнее.
:)
цитирай
48. lexparsy - В този късен час се забавлявам да „поУмнявам“ :-)))
16.08 00:33
В отговора и на Томсън и на Закс заковах една порочна дума „Умник“!
И добавих в поемата си цитирана:
Плюс-пляк, и без Поли се пляскам,
интриги прости плеща с теории,
     Умник съм,
          и знам Вам още истории!
:-)))
Лекс
цитирай
49. vesever - Скарлет, какво да ти кажа, просто се ...
16.08 13:19
Скарлет, какво да ти кажа, просто се научих да съм над нещата....дзънннн...така де, дзеннннн ))) и злобарите не могат да ме уязвят, защото знам какво нося в себе си, а то е слънчево и добро и злото не може да му надделее.
Мисля, че и ти си така, по котешки начин )))
Тонсън, хубаво е да се общува със свестни хора, макар и виртуално, да си кажем по някоя добра дума.
Да ти дава Бог добрини!
И слънце ))
цитирай
50. tonsun - В отговора и на Томсън и на Закс за...
16.08 15:44
lexparsy написа:
В отговора и на Томсън и на Закс заковах една порочна дума „Умник“!
И добавих в поемата си цитирана:
Плюс-пляк, и без Поли се пляскам,
интриги прости плеща с теории,
     Умник съм,
          и знам Вам още истории!
:-)))
ЛексЛекс! :))))))))
Пляк.. Кряк.. Вряк.. Бляк...
Кой добряк... Кой айляк...
Някои пък 2 в 1 ...пълен киселяк и скапаняк;
да не кажа загубеняк напърчил перушиняк.. ;)
Ако продължа да плеща в стил "Цеко Сифоня"
ще трябва да яхна и коня... :))))

Май жегата ме халоса по главата
и разбърка ми отвред чарколята (wasntme)
цитирай
51. tonsun - Да де. Но поставяйки се над себе си за ...
16.08 15:50
zax написа:
Да де. Но поставяйки се над себе си за да се присмееш на първо ниво се радваш че си превъзмогнал себе си. На второ - се усещаш по-извисен /някои дори се самообожествяват/
На трето, започват да усещат самотата.
Четвърто - че са само частица от вселената и пълното безмислие на предшестващите нива.
То - къде е на Киро кирията, ако се стреми да поумнее вместо само щуро вред да си умнее.
:)


zax (hi) Викаш,.. дорде умниците се наумуват, щурите доволно си щуруват;)
цитирай
52. tonsun - Скарлет, какво да ти кажа, просто се ...
16.08 15:55
vesever написа:
Скарлет, какво да ти кажа, просто се научих да съм над нещата....дзънннн...така де, дзеннннн ))) и злобарите не могат да ме уязвят, защото знам какво нося в себе си, а то е слънчево и добро и злото не може да му надделее.
Мисля, че и ти си така, по котешки начин )))
Тонсън, хубаво е да се общува със свестни хора, макар и виртуално, да си кажем по някоя добра дума.
Да ти дава Бог добрини!
И слънце ))vesever (hi) Макар, че се изписаха цели постове за това, как призивите за повече позитивизъм водят едва ли не до масова олигофрения.. Аз съм за това.. една добра дума, един мил жест, една усмивка, една шега, една протегната в правилния момент ръка.. правят деня на всеки от нас малко по-цветен и по-светъл. :)
А прокиснеляците, и черногледците, търсещите под вола... незнайно какво си.. абе... дори няма да се доизказвам до край.. Те си знаят!;) :)))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tonsun
Категория: Лични дневници
Прочетен: 31676
Постинги: 124
Коментари: 684
Гласове: 676
Архив
Календар
«  Август, 2019  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031